Contactvaardige financial analyst (senior level) voor internationaal bedrijf in de Pharma – Zaventem

19 mrt Contactvaardige financial analyst (senior level) voor internationaal bedrijf in de Pharma – Zaventem

Introduction

Onze klant is actief op de pharmaceutische markt voor dierengeneeskunde. Met meer dan 60 jaar ervaring ontwikkelt, produceert en distribueert onze klant vaccins en medicijnen voor diverse dierengroepe. Actief in meer dan 100 landen stellen ze meer dan 9000 medewerkers te werk wereldwijd.

Organization

Deze functie valt onder het commerciële finance luik, waar vooral als business partner financieel advies geboden wordt aan de commerciële regionale clusters. De verdere financiële structuur bestaat uit een shared service center gelocaliseerd in Polen, een finance center of Excellence en diverse lokale stakeholders.

Function

Als rechterhand van de financiële directeur voor de BenAfMe regio, sta je in voor de coördinatie tussen verschillende interne partijen (FP&A team in Polen, shared service center, Business Unit en cluster managers, …). Als rasechte financiële business partner zorg je voor performant financieel advies naar de regionale commerciële cluster.

Enerzijds sta je in voor de consolidatie van de cluster nadat je de nodige cijfermatige informatie via de diverse bronnen hebt verzameld. Je volgt de maandafsluiting op (commerciële provisies, reconciliaties, OPEX, …)

Daarnaast ondersteun je vooral de business bij het opmaken van forecasts en budgetten. Je daagt hen uit om na te denken over de financiële cijfers en staat in nauw contact met de BU managers over de analyse van de cijfers. Je voert de nodige analyses uit, rapporteert deze en presenteert je resultaten tijdens diverse meetings. Je gaat in communicatie met de business stake holders en begeleid je hen in het opmaken van performante planningen en commerciële beslissingen.

Vanuit de rol van financieel analyst, garandeer je ook interne controles op cijfergegevens (P&L controles, nauwkeurige financiële transacties, …) policies en procedures (oa SOX controles) , zodat de bedrijfsnormen in de cluster gerespecteerd worden.

Requirements

Voor deze rol heb je best ongeveer een 3-tal jaar ervaring in een relevante rol als financieel analyst, controller of finance business partner. Deze ervaring combineer je met een hoger diploma in een financiële richting (bachelor accountancy, master TEW, master Handelsingenieur, MBA, CPA, …)

Naast je cijfermatig, analytisch en zakelijk inzicht, heb je ook goede communicatieve skills. Je staat immers continu in contact met zowel het team in Polen, het Finance Center of Excellence als met de business unit managers. Niet alleen is een uitstekende kennis van Engels een must, verder sta je ook sterk in de schoenen, durf je anderen uit te dagen en voel je jezelf comfortabel bij het geven van presentaties.

Je brengt vlot organisatie en structuur in je eigen werk en houdt steeds je focus op je doelstelling. Op een pro-actieve manier werk je samen met cross functionele teams en hou je helicopterview over de financiële facts en figures van cluster. Daarnaast heb je een opmerkzame geest die oog heeft voor details en mogelijke opportuniteiten.

Uiteraard werk je vlot met verschillende tools. Bij onze klant werken ze met Hyperion Financial Management (HFM) voor de rapportages, Anaplan voor de input van cijfergegevens, SAP als ERP systeem en Ariba in procurement.

Tenslotte hou je ervan om te werken in een complexe internationale context, heb je een ‘can do’ mentaliteit en beschik je over de nodige flexibiliteit en positiviteit.

Offer

Onze klant biedt een contract van onbepaalde duur, een aantrekkelijk brutosalaris, aangevuld met GSM, hospitalisatieverzelering, groepsverzekering, een super lekker bedrijfsrestaurant, een fitnessabonnement, 9 ADV dagen en de mogelijkheid om overtime op te nemen.

Dankzij de zeer ambitieuze doelstellingen van de organisatie, kom je terecht in een gedreven en dynamische omgeving, binnen een leuk internationaal kader, waar je samen met de business kan werken aan het uitbouwen van de strategie. Bovendien maak je zelf ook kans op een mooi carrièrepad binnen deze mondiale organisatie in de pharmaceutica.

Information

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Monda Declercq (senior Recruiter ClearXperts) op het nummer 0479.32.32.76 of via mail monda.declercq@clearxperts.com

Application

Zie je deze financiële uitdaging wel zitten? Stuur dan zo snel mogelijk je CV en motivatiebrief naar monda.declercq@clearXperts.com en word uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek! Hopelijk tot binnenkort.

Delen op:
LinkedInTwitter
Contacteer ons