Cost Controller – Tessenderlo

Cost Controller – Tessenderlo

Introduction

Meer dan 3000 ton batterijen worden er jaarlijks in België verbruikt. Panasonic is één van de grote namen die er dagelijks voor zorgt dat jouw thermostaat werkt, de afstandsbediening van je TV toestel functioneert en jouw kinderen geamuseerd urenlang met hun speelgoed aan de slag kunnen. Voor de vestiging in Tessenderlo zijn ze op zoek naar een Cost controller die als financieel kompas de productiecijfers in de juiste richting loodst. Nieuwsgierig geworden? Lees zeker verder!

Organization

De vestiging in Tessenderlo heeft zich reeds 50 jaar gespecialiseerd in batterijen. Momenteel zetten er dagelijks 400 mensen hun technische expertise in om grondstoffen tot netjes verpakte batterijen te verwerken, die vervolgens dagelijks in elk huisgezin gebruikt worden. Hoewel ze behoren tot een grote Japanse groep, heerst er een gemoedelijke en samenhorige sfeer en wordt er focus gelegd op duurzaamheid en een goede work-life balans.

Function

Door diepgaande kennis en begrip van de productieprocessen, ben jij de financiële adviseur op vlak van kostprijsberekeningen voor de productie eenheid in Tessenderlo. Voeling krijgen met de operationele processen is voor jou dan ook de eerste prioriteit, zodat je een goed overzicht krijgt over het volledige technische, financiële en operationele plaatje. Naast de forecast en budgetopvolgingen, de maandafsluiting en de verschil analyses zorg je ook voor een nauwkeurige analyse en rapportage van productiekosten en voorraden. Hiervoor communiceer je open naar de productiespecialisten en functioneer je als een echte business partner die hen vanuit een financiële insteek adviseert. Bovendien zorg je ervoor dat alle processen in lijn met SOX zijn. Recent werd er een nieuw ERP systeem geïmplementeerd waardoor je de kans krijgt om mee te denken in verdere optimalisatie en digitalisering van de interne processen. Samen met de CFO, de financial controller en de accountants draag je met jouw inzichten in activity based costing bij tot de efficiënte en winstgevende toekomst van het bedrijf.

Requirements

  • Met een master diploma (TEW, Handelsingenieur, Handelswetenschappen, …) en minimaal een 3-tal jaar werkervaring in een rol als ‘controller’ op zak ben je voldoende gewapend om deze uitdaging aan te gaan.
  • Ambitieus ingesteld en met een gezonde technische interesse, wil je van de rol van cost controller een volwaardige business partner maken, waarbij je richting en advies geeft aan het operationele management vanuit jouw financiële en proces inzichten.
  • Het spreekt voor zich dat je numeriek en analytisch sterk in de schoenen staat, kennis hebt van standard costing (activity based costing is een pluspunt) of cost controlling en dat je snel inzicht weet te krijgen in een ERP systeem.
  • Uitstekende communicatieve skills in het Nederlands en Engels zijn noodzakelijk om goede contacten te leggen met productie, team en management. O
  • p een pro-actieve manier hou je ervan om initiatieven te nemen en jouw steentje bij te dragen aan de performantie van het bedrijf.

Offer

Niet alleen kom je terecht in een boeiende en uitdagende cost controlling functie, je maakt ook deel uit van een internationale groep met sterke naam en een groot marktaandeel. Tegelijk werk je in een vestiging met Vlaamse cultuur, waar je betrokken bent bij operationele processen en waar oog is voor teamspirit, gemoedelijkheid en een goede work-life balans. Voor jouw inzichten en advies, biedt onze klant een mooi marktconform salaris, aangevuld met maaltijd- en ecocheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, een cafetariaplan (waarin je kan kiezen tussen een fiets- of autoleasing), 16 ADV dagen, glijtijden en een fijne werkomgeving met veel sociale contacten en stabiliteit.

Information

0479323276

Application

Monda Declercq

Delen op:
LinkedInTwitter