Customer Support Coordinator – De Pinte

Customer Support Coordinator – De Pinte

Organization

De opdrachtgever Dexis is de marktleider in de distributie van industriële services en benodigdheden. Zij richten zich op het aanbieden van een totaalaanbod voor een geoptimaliseerd onderhoudsbeleid, specifiek voor elk bedrijf. Dit alles door een bundeling van krachten van vijf sterkte merken, naar één sterke onderneming DEXIS Belgium. Ondertussen telt het bedrijf al 10 vestigingen en zo een 400 werknemers. Binnen de Dexis familie staan eenheid, durf en transparantie op de eerste plaats.

Om de continuïteit naar alle klanten te kunnen garanderen, zijn zij nu op zoek naar een Customer Support Coordinator in De Pinte.

Function

Als Customer Support Coordinator leid je een team van 8 technische binnendienst medewerkers. Dankzij jouw coördinatie verloopt alles efficiënt, worden doelen behaald en processen gegarandeerd. Jouw hoofdtaak is het dagelijks aansturen van het team en optimaliseren van de werking. Het opstellen en opvolgen van een opleidingsplan voor elke medewerker en opleiden van nieuwkomers is daarbij essentieel. Je werkt mee, volgt op en bekleedt een voorbeeldrol in het team. Jij zelf zal in nauw contact staan met de Internal Sales Coach en zal alles verder rapporteren en bespreken met hem/haar.

Requirements

Dankzij jouw coachende en communicatieve skills, ben jij een échte peoplemanager. Door het aanscherpen van jouw algemene competenties en de kennis van Dexis, ben jij één van de ambassadeurs. Gemotiveerdheid, een sterke commerciële achtergrond, een teamspeler, ondernemend en vooral klantgericht, dat is wat Dexis als centraal punt ziet binnen de organisatie. Je neemt initiatief, denkt oplossingsgericht en in functie van de beste werking van jouw team. En dit alles om een zo groot mogelijke klanttevredenheid te kunnen garanderen. Een goede kennis van het basis Microsoft Office pakket is dus een zeer belangrijke troef die jij reeds bezit voor aanvang.

Offer

Wil jij je graag aansluiten bij de Dexis familie en deel uit maken van een gewaardeerd team? Een aanbod van ondersteuning, coaching en begeleiding staat in eerste instantie klaar voor iedere nieuwe werknemer binnen de organisatie. Buiten een contract van onbepaalde duur, bieden zij ook een aantrekkelijk werkrooster (08.00u- 16.30u) voor een goede work-life balance. Verder bieden zij een markconform loon dat aangevuld zal worden met enkele aantrekkelijke extra legale voordelen.

Information

Margot Mevesen

Application

+32 (0)478 64 61 83

Delen op:
LinkedInTwitter
Tags:
,