Digital Marketing Academy

Ben je nog op zoek naar een geschikte hands-on (digitale) marketing workshop?

Marketeers zijn steeds op zoek naar de allernieuwste trends en technieken in hun vakdomein om zo geen enkele nieuwe optie over het hoofd te zien. Een opportuniteit missen voor je merk kan grote gevolgen hebben.

Vorig jaar deed clearXperts een grootschalig marktonderzoek naar welke marketing trends effectief worden ingezet in de jaarplannen van 2020 bij collega marketeers. Uit ons onderzoek is gebleken dat Content & Social Media MarketingMarketing Automation, Data en Customer Journey hoog op de agenda staan voor 2020.

Ben je nog op zoek naar een geschikte hands-on (digitale) marketing workshop die inspeelt op één van deze thema’s? Schrijf je dan in voor één van de clearXperts marketing sessies. In 5 compacte namiddag- en of avondsessies, brengen we je marketing team helemaal up to date.

We selecteerden het volgende programma met bijbehorende topsprekers:

  • 11/06 Search Engine Marketing – Bart Van Nieuwenhuyse (Digital Marketing Manager – Samsung)
  • 10/09 Marketing Automation – Renout Van Hove (Founder GrowthAgent, onderdeel van Duval Union)
  • 15/10 The future of retail – Philippe De Braeckeleer (Retail consultant)
  • 26/11 Social & Content Marketing incl Tik Tok  – Junior Malela (Social media & Tik Tok consultant)
  • 15/12 Data & Customer Journey – Renout Van Hove (Founder GrowthAgent, onderdeel van Duval Union)
bart_v_nieuwenhuyse

Bart Van Nieuwenhuyse

Search Engine Marketing heeft vaak het imago van heel complex, technisch en onbegrijpbaar te zijn. Doch is het een van de meest belangrijke elementen van een goed onderbouwde marketing strategie. Tijdens deze sessie zal er ingegaan worden op het Google Search Algoritme, en hoe dit werkt. Wanneer de verschillende elementen van het algoritme bekend zijn, kan deze kennis meegenomen worden om een goede structuur, de juiste targeting en de meest efficiënte oplossingen binnen SEA te benutten.

Lees meer

Renout Van Hove – Marketing Automation

Terwijl veel marketeers zich een weg banen naar een mogelijke klantrelatie alsof het een one night stand is, is uw klant op zoek naar een traditionele lange termijn engagement. Je moet geleidelijk aan vertrouwen opbouwen en een dialoog aangaan als gelijkwaardige partners. Met een Marketing Automation-oplossing kunt u deze langdurige individuele relaties opbouwen zonder storend of opdringerig te zijn.

Lees meer

Renout-Van-Hove-BW
philippe

Philippe De Braeckeleer

Philippe gaat ons inspireren over hoe je jouw categorie kan laten groeien door de juiste verhalen te vertellen die de sales van jouw categorie zullen boosten. Hij neemt je mee om de kracht van ‘Category Selling Stories’ te begrijpen en te leren hoe je een boeiend verhaal kan vertalen in een roadmap dat data transformeert in inzichten. En hoe je deze inzichten kan vertalen in je marketing plan om jouw merk/categorie/product een boost te geven. Maar vooral ook hoe je deze strategie kan vertalen naar je retailpartners om hun business te doen groeien door middel van jouw strategie.

Lees meer

Junior Malela

Het doel van deze sessie is het optimaliseren van je huidige social media strategie. Hoe stem je deze strategie af op je business- en salesstrategie en hoe maximaliseer je de ROI van je  inspanningen op social. Hoe kadert deze strategie in je algemeen marketing plan en waar in de customer journey(s) kan social het verschil maken. Deze sessie is voor marketeers die reeds met social media werken maar hun aanpak willen optimaliseren en naar een intermediate/professional niveau willen doorgroeien, zonder dat je reeds een expert moet zijn.

Lees meer

junior_malela
Renout-Van-Hove-BW

Renout Van Hove – Data & Customer Journey

klantenloyaliteitsprogramma’s hebben klanten het gevoel dat ze geen volledige controle meer hebben over hun gegevens. Ze willen data delen, maar willen niet opgejaagd worden. Ondanks hun privacybekommernissen delen ze, onbewust of bewust, toch een heleboel data. En als je ze slim laat reageren… Als je ze de beloning biedt waar ze naar verlangen. Als je ze authentieke aandacht biedt. Dan win je. Vandaag de dag is een klantenreis erg chaotisch. Het gaat over meerdere kanalen, apparaten. Het is chaotisch – maar het is te voorspellen.

Lees meer

Ontdekt ons volledig programma
met bijbehorende topsprekers

clearXperts
Boomsesteenweg 77C
B-2630 Aartselaar

T+32 3 871 97 30
[email protected]