Digital Marketing Academy

Renout Van Hove – Data & Customer Journey

Renout-Van-Hove-BW

Tussen social media-platforms, mobiele apps, online winkelen, e-commerce, marketingplatforms en klantenloyaliteitsprogramma’s hebben klanten het gevoel dat ze geen volledige controle meer hebben over hun gegevens. Ze willen data delen, maar willen niet opgejaagd worden. Ondanks hun privacybekommernissen delen ze, onbewust of bewust, toch een heleboel data. En als je ze slim laat reageren… Als je slim reageert en de klant de beloning biedt waar ze naar verlangen op een authentieke manier, dan win je. Vandaag de dag is een klantenreis erg chaotisch. Het gaat over meerdere kanalen, apparaten. Het is chaotisch – maar het is te voorspellen.

Wat zit er voor jou in? 

Deze sessie geeft u inzicht in de basisprincipes van hoe gegevens in het klanttraject passen, welke technologieën u kunnen helpen om het traject te begrijpen en hoe gegevens de verschuiving in de media beïnvloeden. We zullen inzoomen op de nieuwe online-zoekfunctie, offline ervaring opdoen en online paradigma’s kopen en antwoorden geven op de vraag hoe u deze kunt beheren.

Voor wie is deze sessie bestemd? 

U bent een marketing professional die enige minimale affiniteit heeft met marketing in het algemeen. U hebt het moeilijk om optichannel te worden – en verliest vaak de band of betrokkenheid met uw publiek omdat kanalen of niveaus van personalisatie niet gesynchroniseerd zijn. U bent te afhankelijk van betaalde media als tactiek om nieuwe business te winnen. U wilt meer relevantie creëren voor uw publiek.

Kostprijs:

€150,-

Locatie:

Ergens tussen Mechelen – Brussel

Ontdekt ons volledig programma
met bijbehorende topsprekers

clearXperts
Boomsesteenweg 77C
B-2630 Aartselaar

T+32 3 871 97 30
[email protected]