Financieel controller – Heusden-Zolder

Financieel controller – Heusden-Zolder

Introduction

Wat een kick! Alle cijfers kloppen, financiële en administratieve fouten zijn rechtgezet en de rapportage naar business en management klopt als een bus. Is dit ook voor jou het summum van voldoening in je job? Lees dan nu verder!

Organization

DAW is al 50 jaar een standvastige speler op de Belgische markt op vlak van verf en thermische gevelisolatiesystemen van het merk Caparol. Als Belgisch commercieel kantoor van de Duitse (familiale) groep (6000 medewerkers, 29 fabrieken, 120 jaar ervaring) maken ze deel uit van een Europees marktleider op vlak van bouwverven en zetten ze sterk in op kwaliteit en duurzaamheid. Ter uitbreiding van het team zijn ze op zoek naar een financieel controller.

Function

Jouw bijdrage in het financiële team is het vertalen van de ‘Deutsche gründlichkeit’ in de financiële cijfers van de organisatie. Naast de traditionele financiële controlling activiteiten bij de maand- en jaarafsluiting, sta je vooral in voor recurrente sales rapportages (klantencijfers, marges, prijzen, kosten) voor zowel het Belgische sales team als voor het Duitse hoofdkantoor. Je gaat op zoek naar de informatie uit verschillende tools, spoort eventuele fouten op en maakt operationele variantie analyses (bijvoorbeeld: waarom zijn bepaalde kosten te hoog). Daarnaast ondersteun je product management met financiële analyses en sta je in voor de logistieke controlling activiteiten (material master data controleren in SAP, controle van stockcorrecties, …). Tot werk je mee de budgettering uit. Bij DAW houden ze van een vlakke organisatie, waarbij iedereen de ‘operationele’ handen uit de mouwen steekt. Als jij houdt van een stabiele, financiële uitdaging en je werkvreugde vindt uit het ‘laten kloppen’ van cijfers, dan is dit dé job voor jou!

Requirements

  • Naast een hoger diploma in een financiële richting, beschik je ook over een eerste ervaring als accountant of controller. Het is voor jou inmiddels duidelijk dat je houdt van stabiliteit en dat je voldoening vindt in operationele financiële (controlling) activiteiten.
  • Jij bent geen carrièrejager, maar houdt ervan om in een stabiel maar klein team te werken en op een positieve manier operationeel de handen uit de mouw te steken. Nauwkeurig en accuraat werken en garant staan voor correcte financiële gegevens in alle tools en rapportages, dat is immers jouw streefdoel.
  • Naast het Nederlands spreek en schrijf je ook Engels, maar het is vooral belangrijk dat je het fijn vindt om samen te werken met anderen en je apprecieert een open communicatieve sfeer.

Offer

Het beste van 2 werelden vind je bij DAW: een sterke internationale en winstgevende context dankzij de Duitse groep en tegelijk de gezellige kleinschaligheid van een KMO van 30 mensen in België en 24 medewerkers in Nederland. Ze bieden een interessante financiële en stabiele job in een filevrije regio, waar ook na Corona ruimte is voor enkele dagen thuiswerk.

Information

Application

Monda Declercq

Delen op:
LinkedInTwitter