Franchise consultant – Vlaanderen (hybride werken)

Franchise consultant – Vlaanderen (hybride werken)

Introduction

Het sterk (en lekker) merk hebben de franchisées al mee. Deze ambitieuze ondernemers ondersteunen met je operationeel en sales talent is jouw toekomstige missie!

Organization

Onze klant beheert culinaire merken die al meer dan 50 jaar meegaan in België en Luxemburg. Met meer dan 100 medewerkers op de hoofdzetel, ondersteunen ze restaurants in eigen beheer en franchise restauranthouders onder hun label. Voor 15 locaties in de Vlaamse regio, is onze klant op zoek naar een Franchise consultant met ervaring in horeca of retail.

Function

Zelfstandige ondernemers het juiste operationele of commerciële duwtje in de rug geven, is jouw doelstelling. Voor 15 locaties ben jij het aanspreekpunt en de coach op alle businessdomeinen van hun vestiging (sales, boekhouding, ICT, marketing, …). Als brug tussen het merk en de franchisenemer, weet je op een diplomatieke manier de verschillende partijen te overtuigen van het belang van een uitgekiende lokale salesstrategie en operationele vernieuwingen of optimalisaties. Samen met je franchisé bekijk je welke groeimogelijkheden er zijn in de vestiging, los je problemen duurzaam op en zorg je voor economisch interessante actieplannen. Dankzij je pragmatische houding, steek je graag de handen mee uit de mouwen en sta je garant voor een goed beheer van elke vestiging. Bovendien begeleid je ook nieuwe franchisenemers bij de opstart. Als sparringpartner zorg je voor de nodige opleiding, werk je mee aan de opstart en geef je advies ‘along the way’.

Requirements

  • Dankzij ruime relevante ervaring in retail, horeca of een andere sector waar een franchisenetwerk B2C uitgebouwd werd, weet je vanuit je achtergrond de franchisenemers te adviseren en te begeleiden naar een goed beheer.
  • Het spreekt dan ook voor zich dat je kaas gegeten hebt van zowel de financiële (kosten en marges berekenen), de commerciële (salesinformatie analyseren, sales & marketing plan opstellen, …) als operationele (training van medewerkers, planning van het personeel, operationele organisatie in de vestigingen) aspecten van een onderneming.
  • Je franchisenetwerk is Vlaamstalig, maar je directe collega’s zijn hoofdzakelijk Franstalig, dus een uitstekende kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans zijn vereisten om goed samen te kunnen werken.
  • Als persoon ben je iemand hands on, diplomatisch ingesteld en van nature een proactieve initiatiefnemer.

Offer

Je ondernemerszin komt hier volledig aan z’n trekken. Dankzij jou leren zelfstandige franchisenemers het klappen van de zweep en hebben ze een sparringpartner om hun resultaten te boosten. In ruil voor je inzet en neus voor zaken, krijg je een interessant loon, aangevuld met een mooi pakket extralegale voordelen. Maar sterker dan dat, weet je mee te bouwen aan een sterk internationaal merk binnen een ambitieus en dynamische nationaal team.

Information

Application

Monda Declercq

Delen op:
LinkedInTwitter