Freelance Comp and Ben Specialist – Brussel

Freelance Comp and Ben Specialist – Brussel

Introduction

Voor onze klant gaan we op zoek naar een tijdelijke Compensation & Benefits Specialist


Opstart oktober tot mei 2023

Function

Als C&B Specialist breng je rechtstreeks verslag uit aan de C&B Manager.

Je taken omvatten:

·Samen met de Compensation & Benefits Manager vertaal je de strategische doelstellingen van de directie naar concrete operationele doelstellingen voor de diensten Compensation & Benefits en HR, om deze af te stemmen op die van de directie/het bedrijf in zijn geheel.

Je werkt de nieuwe en bestaande procedures en processen uit en optimaliseert deze.

Je doet voorstellen aan de Compensation & Benefits Manager met het oog op de invoering van een gepast loonbeleid (marktconform, geoptimaliseerd) dat de algemene bedrijfsstrategie ondersteunt en het mogelijk maakt om in voldoende, bekwaam en gemotiveerd personeel voor de business te voorzien en dit te behouden (voorbeeld: cafetariaplan, mobiliteitspremie,…).

Je zorgt ervoor dat de klant deelneemt aan externe benchmarks en analyseert de marktresultaten en -ontwikkelingen, teneinde de verschillende stakeholders die bij de loonherzieningsprocessen betrokken zijn correcte en actuele informatie te bezorgen.

Je assisteert de Compensation & Benefits Manager bij het dagelijks beheer van de verschillende aspecten van het loonbeleid (specifieke loonvoorstellen, jaarlijkse herziening van de lonen en betaling van de variabele bezoldiging, update van de car policy, travel policy, verzekeringen, ADSL, gsm…) met het oog op hun correcte toepassing.

Je assisteert de Compensation & Benefits Manager om erop toe te zien dat de business het classificatiesysteem van de functies voor kaderpersoneel op correcte en coherente wijze toepast.

Je stelt je technische expertise op het vlak van ‘internationale mobiliteit’ ter beschikking van de groep en de aangesloten ondernemingen, om de loonlast van internationale werknemers te optimaliseren; je zorgt er ook voor dat de beleidslijnen die van kracht zijn, worden gerespecteerd en de betrokken talenten optimale internationale ervaring opdoen.

In overleg met de Compensation & Benefits Manager sta je in voor de communicatie, om ervoor te zorgen dat het HR-departement/de collega’s van de business op de hoogte zijn van het loonbeleid met het oog op een positief imago van HR in de ogen van de business en werknemers.


Requirements

  • Je bent een teamplayer, en werken aan transversale projecten schrikt je niet af.
  • Je hebt een universitair diploma (rechten, economie of human resources) of een bachelordiploma met gelijkwaardige ervaring.
  • Je hebt grondige kennis van fiscale en sociale wetgeving en boekhouding.
  • Je hebt relevante ervaring (+/- 5 jaar) in een payrollfunctie of de functie van HR advisor, HR consultant of Tax consultant.
  • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en Engels en een goed begrijpen van het Frans
  • Je beschikt over een goede IT-kennis.
  • Je bent analytisch ingesteld, werkt snel en nauwkeurig en hebt gevoel voor discretie. Bovendien ben je in staat om onder druk te werken.Het
  • belang van onze ‘interne klanten’ is je eerste bekommernis.
  • De MS Office-tools hebben geen geheimen voor jou, een grondige kennis van Excel is een vereiste.Information

Christine Van Mol +32 477 448 755

Application

Delen op:
LinkedInTwitter