Health and safety verantwoordelijke – Genk

Health and safety verantwoordelijke – Genk

Introduction

Weten dat veiligheid, gezondheid en duurzaamheid de missie is van een organisatie, is voor een health en safety expert alvast een hart onder de riem. Ben jij er klaar voor om jouw passie voor HSE in te zetten bij hét top industrieel bedrijf in regio Limburg? Lees dan zeker verder!

Organization

Onze klant is een hoogtechnologisch, volautomatische wereldleider op vlak van roestvrij staal. Dankzij diverse grootschalige investeringen streven ze naar een moderne en ecovriendelijke productie. Op de Limburgse site werken 1100 medewerkers, maar er zijn ook afdelingen in Frankrijk en Zuid Amerika, waardoor klanten in meer dan 20 landen beleverd kunnen worden.

Function

Als HS support verantwoordelijke sta je in voor het uitrollen en verbeteren van de gezondheids- en veiligheidsstrategieën in de koudwalsfabriek. Jouw missie is om H&S resultaten te verbeteren en om als business partner het koudwals team (420 medewerkers) te ondersteunen door H&S initiatieven te coördineren, te faciliteren, te implementeren en te promoten. Enerzijds zorg je voor de operationele opvolging van de HSSE activiteiten en – projecten (zoals LoToTo, Rimses, …) en alle onderhoudsperiodes in de fabriek. Hierbij hoort ook het uniformiseren van risk analyses en H&S resources en –processen. Daarnaast verzorg je ook H&S trainingen en ondersteun je development projecten vanuit jouw expertise. Belangrijk is een goede opvolging door KPI’s op te volgen en bij te sturen, de safety indicator op te volgen, het juridische kader op de voet te volgen, enzovoort. Kortom je hebt een pragmatische maar tegelijk ook conceptuele H&S rol, waarbij je rapporteert aan de koudwals plant manager en samenwerkt met de productie ingenieurs, het veiligheidsteam en andere interne stakeholders.

Requirements

  • Dankzij jouw jarenlange ervaring (5 – 10 jaar) in Health & safety in een industriële/fabrieksomgeving, heb je de nodige expertise om op een autonome manier te werken aan continue verbetering van de H&S processen.
  • Gepassioneerd door een (hoog)technologische omgeving en dankzij jouw master opleiding in een relevante studierichting, weet je jezelf snel in te werken in de wereld van machineveiligheid.
  • Uiteraard heb je grondige kennis van H&S management, mogelijke H&S programma’s en het bijbehorende juridische kader.
  • Je weet jezelf te organiseren, prioriteiten op te stellen, zelfkritisch naar het eigen werk te kijken en bij te sturen indien nodig.
  • Vanuit een voorbeeldfunctie weet je anderen te inspireren. Bovendien ben je een doorwinterde netwerker die op een vlotte manier en met echte teamspirit verschillende stakeholders weet samen te brengen.
  • Tot slot spreek je vlot Nederlands en Engels.

Offer

Talent en passie wordt beloond in deze top organisatie. Niet alleen krijg je de kans om mee te werken aan de missie van veilig, duurzaam en ecovriendelijk label van de organisatie – jouw rol is een sleutelrol in deze innovatieve en hoogtechnologische organisatie. Naast een aantrekkelijk brutosalaris, dat aangevuld wordt met diverse extralegale voordelen, met flexibele arbeidstijden en met heel wat doorgroeimogelijkheden (horizontaal, verticaal en zelfs internationaal).

Information

0479323276

Application

Monda Declercq

Delen op:
LinkedInTwitter