HR verantwoordelijke – Drogenbos

HR verantwoordelijke – Drogenbos

Introduction

Het milieu heeft zelden zo centraal gestaan in onze maatschappij als vandaag. Vanuit jouw HR expertise kunnen bijdragen aan een duurzame maatschappelijke dienstverlening, is dus een gouden kans. Niet alleen kan je je talent inzetten om van Intradura een topwerkgever te maken, je draagt ook rechtstreeks bij aan een bedrijf dat diversiteit omarmt.

Organization

Vatten we Intradura in enkele cijfers samen: meer dan 330.000 inwoners doen beroep op de dienstverlening van 168 medewerkers in 19 gemeenten. Intradura staat in voor afvalinzameling, de uitbating van recyclageparken en afvalpreventie en verwerkt jaarlijks meer dan 134.000 ton afval.

Function

Als HR verantwoordelijke bijt je je vast in een generalistische HR functie (aanwerving, payroll, comp & ben, …), waarbij je zowel op beleidsmatig niveau mee de richting bepaalt als op operationeel niveau eindverantwoordelijkheid draagt over het dagelijkse reilen en zeilen.
Jij staat dus aan het stuur van de lange termijn visie op vlak van HR-beleid: je inventariseert de huidige policies (zowel wat betreft softe als harde HR), bekijkt mogelijke optimalisaties, werkt de voorstellen volledig uit en implementeert de nieuwigheden. Als drijvende kracht op vlak van HR-innovatie, streef je naar een moderne employer branding en weet je de verschillende stakeholders te enthousiasmeren en te betrekken (operations manager, syndicale afvaardiging, raad van bestuur, enzovoort). Daarnaast sta je garant voor dagdagelijkse HR-activiteiten gaande van aanwerving van nieuwe medewerkers, de onboarding, de personeelsadministratie en payroll, de opvolging van compensation & benefit voordelen, enzovoort. Als deel van het operationeel management team van Intradura, adviseer je de operations manager en engageer je jezelf om de bedrijfscultuur en –waarden mee uit te dragen.

Requirements

  • Dankzij een ruime generalistische HR achtergrond, kan je terugvallen op zowel ervaring in harde als softe HR topics. Eventuele ervaring in de publieke sector is mooi meegenomen, maar geen must! Kennis van de sociale wetgeving voor publieke organisaties is immers iets waar je je zeker in zal moeten inwerken, maar Intradura gaat rigoureus voor vernieuwing, duurzaamheid en innovatie – ook in het HR beleid.
  • Mensgericht, werk je graag in een organisatie waar diversiteit centraal staat (blue collar, white collar, multicultureel en medewerkers uit alle lagen van de bevolking). Op communicatief vlak, weet je bijgevolg goed je mannetje (of vrouwtje!) te staan: je communiceert transparant, diplomatisch maar duidelijk en aangepast aan je gesprekspartner. Dankzij een zelfbewuste houding weet je goed je eigen impact in te schatten en je interactie af te stemmen.
  • Ad rem en met het nodige zelfvertrouwen, neem je zaken in de hand, werk je projecten uit en betrek je de juiste mensen. Hoewel je analytisch genoeg bent om op conceptueel niveau zaken uit te werken, hou je ook van het operationele en pragmatische werk (personeelsadministratie, aanwerving nieuwe medewerkers, enzovoort). En bovenal: Je hebt er zin in en hebt een positieve en constructieve ingesteldheid!

Offer

Vergis je niet! Intradura is een bedrijf in de publieke sector, maar heeft een dynamische en innoverende gedrevenheid op vlak van HR beleid. Je komt terecht in een omgeving met gegarandeerde werkzekerheid en een grote maatschappelijke impact. Jouw talent kan volledig tot zijn recht komen, door een bedrijfscultuur die initiatief stimuleert. Om je inzet te belonen, bieden ze een maandloon volgens de weddeschaal van de openbare sector, maar aangevuld met een mooie pakket extralegale voordelen, een zeer aantrekkelijke verlofregeling (tot 40 verlofdagen) een uitdagende functie in combinatie met aandacht voor een goede work-lifebalans.

Information

Application

Ann Coene

Delen op:
LinkedInTwitter