Jobs in finance: wat heeft de financiële sector voor jou in petto?

jobs in finance

Jobs in finance: wat heeft de financiële sector voor jou in petto?

Een job in de financiële sector klinkt misschien niet zo sexy als een baan bij Google (kickeren tijdens de werkuren!) of bij reclamekantoren à la ‘Mad Men’ (een bar vol sterke drank in elk kantoor!). Toch heeft werken in finance veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken … Lees verder en ontdek waarom een job in finance iets voor jou is!

Een job in finance: geen droge kost!

Wie niet vertrouwd is met de financiële sector, heeft weleens een verouderd en onjuist beeld van de wereld van boekhouding en financiën. Het stereotype van de kneuterige boekhouder is goed ingeburgerd, maar allang door de realiteit achterhaald. Eigenlijk bruist de financiële sector van het leven en is ze continu in verandering. Boekhouders, controllers en financieel directeurs zoeken dagelijks naar nieuwe oplossingen voor de uitdagingen van morgen, zoals digitalisering, e-commerce, administratieve vereenvoudiging, nieuwe wetgeving, … Precies die uitdagingen maken jouw job boeiend en gevarieerd!

Functies in de financiële sector

In één opzicht is de financiële afdeling precies hetzelfde als alle andere afdelingen van een bedrijf: ze bestaat uit een team met allemaal andere profielen. Wie een job zoekt in finance, heeft dan ook de keuze uit tal van functies in een grote verscheidenheid aan bedrijven: van financieel directeur bij een internationaal bedrijf over onafhankelijk risicoanalist of controller tot boekhouder bij een kleine ngo.

Er komen ook altijd nieuwe functies bij. Zo zoekt men nu volop naar IT’ers en digitale profielen om de uitdagingen van morgen aan te pakken. Multinationals rekruteren almaar meer data-analisten, experts in databeveiliging en commerciële medewerkers die de onlinemarkt op hun duimpje kennen.

De voordelen van finance?

Nog niet overtuigd? Deze voordelen trekken je vast over de streep:

  • Finance biedt werkzekerheid. De vraag naar gepassioneerd en gespecialiseerd personeel is en blijft erg groot.
  • Aan doorgroeimogelijkheden geen gebrek voor medewerkers met de juiste skills.
  • De sector staat – niet onterecht – bekend om de goeie verloningen en mooie extralegale voordelen.

Meld je nu aan bij clearXperts en ga aan de slag als consultant, financial controller, financial manager, data-analist, boekhouder, business controller, … Werken op projectbasis laat je toe om je nog meer te specialiseren en sneller door te groeien!

Op zoek naar een job in de Finance?

Op zoek naar een job in de Finance?

Hier een greep uit onze Finance vacatures!

Laat je CV achter via onze website.

Delen op:
LinkedInTwitter