Merger & Acquisition financieel manager – Genk

10 apr Merger & Acquisition financieel manager – Genk

Introduction

Als internationale grootmacht op vlak van geïntegreerde transport- en logistieke toepassingen is deze Belgische onderneming al sinds 1928 een gevestigde waarde. Vanuit het hoofdkantoor in Genk wordt het financieel hart van de organisatie gezond gehouden en wordt met een groot team dagdagelijks gezorgd voor een performante financiële ondersteuning van de business.

Organization

De financieel manager M&A vult zelfstandig deze rol in en is de directe sparring partner van directie en CFO. Hij/Zij geeft weldoordacht advies over geschikte overname-opportuniteiten op mondiaal niveau.

Function

Vanuit jouw rol als merger & acquisition expert schuim je de internationale (wereldwijd) markt af naar mogelijke opportuniteiten om de organisatie verder te laten groeien door M&A. Je analyseert de mogelijke investeringsdossiers door data aan te leveren, P/L analyses te maken, rapportage te voorzien, enzovoort. Je selecteert de meest interessante opties voor de organisatie en presenteert deze aan de CFO en directie. Met passie en pit verdedig je jouw inzichten en samen met de directie besluit je welke M&A projecten uitgevoerd zullen worden. Vervolgens zal je ook de implementatie en coördinatie van de overnames volledig voor jouw rekening nemen (contacten met juridische diensten, coördinatie met financiële instellingen, optimaliseren van cash- en werkkapitaal binnen alle gerelateerde units, optimalisatie van e-bit, …). Gedurende het ganse proces bekijk je alle stappen kritisch en blijf je in nauw contact met de CFO en directie. Je staat immers altijd paraat om bij te sturen, indien nodig.

Requirements

Dankzij jouw master diploma in een economische en/of financiële richting en je ervaring op vlak van mergers & acquisitions heb je al heel wat ervaring en theoretische achtergrond op zak om financieringsvraagstukken (oa. private equity, corporate finance) te doorgronden en te beheren. Daarnaast hou je ervan om in een internationale context te werken en een functie toevertrouwd te krijgen waarin autonomie, ondernemerschap en zelfstandigheid centraam staan. Bovendien sta je communicatief sterk in de schoenen, voel je jezelf zelfzeker bij het geven van presentaties en kan je vlot je visie overbrengen en anderen overtuigen. Tenslotte voel je je comfortabel in een werkomgeving waar de voertalen Nederlands en Engels zijn.

Offer

In ruil voor jouw vakkennis, biedt onze klant een vast contract van onbepaalde duur, een aantrekkelijk salaris, een nettovergoeding, bedrijfswagen, maaltijdcheques en een verzekeringspakket. Daarnaast krijg je de kans om jezelf verder te ontplooien en een rol van betekenis op te nemen in deze internationale firma van Belgische bodem.

Information

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij Monda Declercq (senior recruiter) op het nummer 0479/32.32.76


Application

Is dit dé uitdaging voor jou? Stuur dan vandaag nog je CV en motivatiebrief naar monda.declercq@clearXperts.com

Delen op:
LinkedInTwitter
Contacteer ons