Payroll Expert – Hasselt

Payroll Expert – Hasselt

Introduction

empowered people creating positive growth” is het motto waar onze klant helemaal voor gaat. Als familiale private holding ondersteunen ze en brede waaier aan bedrijven in diverse sectoren om hun groeiambities te realiseren. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn ze op de Belgische markt een sterk toegevoegde waarde. Op vandaag beheren zij 40 vennootschappen vanuit hun hoofdzetel in Hasselt.

Organization

We zoeken een payroll expert met zin om hier mee aan te bouwen en een toegevoegde waarde te zijn in de business! Ben je kritisch ingesteld, bezit je een hands on mentaliteit? Heb je een passie voor HR en stevige kennis in het juridische aspect ervan? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Function

Als payroll expert maak je deel uit van de HR afdeling en stafdiensten binnen de groep. Over alle business units heen fungeert dit team als business partner en ondersteunen ze in alle HR noden van payroll tot rekrutering.

Binnen een HR team van 12 personen zal je samen met je collega’s op de payroll afdeling de expert zijn op vlak van personeel –en loonadministratie voor 500 medewerkers (bedienden en arbeiders) in België. Op dagelijkse basis verzeker jij een correcte en vlotte verwerking van de payroll in samenwerking met het sociaal secretariaat. Maar je beantwoordt ook alle vragen op sociaal juridisch vlak en adviseert de business unit managers en leidinggevenden op het vlak van sociale wetgeving. Je durft de zaken kritisch te bekijken en werkt mee aan de optimalisatie van bepaalde processen om tot een vlottere loonadministratie te komen. Verder ben je ook verantwoordelijk voor de integratie van nieuwe partnerships in het personeelsbeleid. Nieuwe vennootschappen volg je op zodat er een vlotte overname is van de nieuwe payroll structuur. Daar de holding verschillend business units en bedrijven in portefeuille heeft, verwerf je inzicht in verschillende sectoren. Zo werk je aan je kennis van verschillende paritair comités en heb je zeer veel afwisseling in je job. Hier vind je zowel op technisch vlak, administratief als communicatief vlak heel wat uitdagingen.

Requirements

Een bachelor of masterdiploma in een relevante richting met minstens 2 tot 3 jaar ervaring in payroll op een HR afdeling. Je hebt een goede up to date kennis van sociale wetgeving. Je beschrijft jezelf als een kritische geest, hands-on, innovator en communicatief. Bovendien hou je van verantwoordelijkheidsgevoel en word je graag betrokken in het performanter maken van allerhande HR processen. Je voelt je opperbest in een technische HR functie binnen een bedrijf in volle expansie. Werken met verschillende vennootschappen en 11 paritair comités zie jij als een boeiende uitdaging waar je graag je tanden in zet. Met een payroll ervaring in de bouw of transport sector (PC 124 en 149) heb jij een dik streepje voor!

Offer

Een stevige uitdaging in een werkomgeving waar een ondernemende spirit heerst. De ruimte om je ideeën te delen en zelf ook te initiëren. Je maakt deel uit van een hecht team van collega’s die zowel tijdens als na de werkuren het initiatief nemen tot leuke activiteiten. Verantwoordelijkheid en inzet gaan hand in hand en wordt beloond met een aantrekkelijk salarispakket met interessante arbeidsvoorwaarden (zoals een groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, , laptop). Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Hasselt in een filevrije omgeving.

Information

Margerit Reinoso

Application

Margerit Reinoso +32 484/27.01.27

[email protected]perts.com

Delen op:
LinkedInTwitter