Sales advisor – Brussel – Vlaams Brabant

Sales advisor – Brussel – Vlaams Brabant

Introduction

Onze opdrachtgever, Mercedes Benz Trucks, zorgt samen met zijn concessiehouders voor alles wat betreft sales, marketing en services voor Mercedes vrachtwagens in België en Luxemburg. Vanuit hun hoofdzetel in Sint Lambrechts Woluwe staan zij voor een uitstekende verhouding tussen topkwaliteit en service.

Voor Mercedes-Benz Trucks in regio Brussel/Vlaams-Brabant zijn we op zoek naar een enthousiaste, nieuwe medewerker. Gepassioneerd door de wereld van trucks? “Actros!” … U zei? Uiteraard weet jij dat dat het vlaggenschip van Mercedes Trucks is! Wordt ‘Trucks you can trust’ ook jouw motto? Start dan maar snel je motor want misschien ben jij wel onze…Sales Trainee?

Function

  • Als motor van het sales team ben jij uitstekend geplaatst om klanten de beste service te garanderen. Door jouw commercieel DNA, ben je in staat om naar de klant te luisteren en dankzij jouw sterke sensoren kan je dé oplossing op maat bieden voor zijn verwachtingen. Hoofdtaak is de uitbreiding van de klantenportefeuille in jouw regio. (Brussel – Halle – Vilvoorde)
  • Meer dan enkel het verkopen van een truck willen wij onze klanten oplossingen voor hun transportproblemen aanreiken. Je bent het gezicht van MB Trucks in de regio, en bent escallatiepunt voor de klant bij problemen.
  • Een groot deel van jouw tijd breng je door op de baan, waar jij nieuwe markten verkent en zorgt voor een uitstekende service en opvolging van klanten. Je neemt gepast initiatief om het potentieel in jouw regio in goede banen te leiden.
  • Daarnaast verwerk je op een gestructureerde manier jouw administratie, volg je dossiers correct op en stel je offertes op.
  • Je blijft constant op de hoogte van trends op de markt, volgt de concullega’s op de voet en kan jouw klanten als eerste informeren over nieuwigheden op de markt.

Requirements

  • Dankzij jouw aangeboren commerciële feeling ben je in staat naar klanten te luisteren en perfect te begrijpen wat de beslisser wil. Je stuurt hem of haar in de juiste richting en schakelt op het juiste moment een versnelling hoger om de deal af te sluiten. Bovendien ben je contactvaardig genoeg om op een vlotte, maar gepaste manier nieuwe contacten te leggen door prospectie en netwerking.
  • Vanuit jouw dynamiek, brandstof en veerkracht kan je ook op moeilijke momenten doorzetten en volharden. Een bottleneck klinkt meer als een uitdaging dan een probleem. De kick die je krijgt als je een compliment krijgt van een tevreden klant, overstijgt alles.
  • Ervaring is geen must, een stevige affiniteit met techniek en een grote portie leergierigheid wel! De complexe materie onder de knie krijgen vraagt heel wat inzet en leervermogen. Cijfermatige skills zijn niet onbelangrijk, gezien er bij een verkoop van een truck heel wat berekeningen komen kijken.
  • Naast een perfecte kennis van het Nederlands, heb je ook een zeer goede kennis van het Frans.

Offer

Blijvende groei en de kick van sales, dat mag je verwachten. Je komt terecht binnen een toonaangevende onderneming, waar je ook als mens verder kan ontplooien. De stabiliteit van een degelijke en gerenommeerde groep wordt gecombineerd met de persoonlijke aanpak binnen Mercedes Trucks, best of both worlds dus! Je wordt aangenomen door de dealer, maar komt wel in MB Trucks familie terecht. Financieel zorgt men ervoor dat je beloond wordt naar jouw talenten, bovendien ontvang je een mooi pakket extra legale voordelen, inclusief bedrijfswagen en ligt er een volledig opleidingsplan voor jou klaar: 12-maanden traject met nodige coaching en begeleiding. Last but not least zorgt de Mercedes sales Academy voor een uitstekende, uniforme begeleiding op maat en dompelt jou onder in de wereld van de trucks.

Information

+32 (0)471 88 46 02


Application

Elisabeth Muylaert

Delen op:
LinkedInTwitter