Salesforce Marketing Cloud Analist – Zaventem

Salesforce Marketing Cloud Analist – Zaventem

Organization

Inchcape is een onafhankelijke, multi-merk autodistributeur, actief in landen op vijf continenten. Ze zijn aanwezig in 36 landen en fungeren als een belangrijke strategische partner voor ’s werelds belangrijkste premium- en luxemerken, voor wie zij een doeltreffende en klantgerichte route naar de markt verzorgen. In België en Luxemburg zijn zij de officiële verdeler van Toyota en Lexus. Daarom opereren zij onder de naam Toyota België.

Vanuit het Belgische hoofdkantoor in Zaventem is het bedrijf momenteel op zoek naar een Salesforce Marketing cloud analist om in nauwe samenwerking met het marketingteam aan de slag te gaan met de automatisering van alle marketingcampagnes voor Toyota en Lexus dealers.

Function

Als Salesforce Marketing cloud analist ben jij verantwoordelijk voor de communicatie naar de klanten toe, door alle mogelijke kanalen zo optimaal mogelijk te benutten voor de campagnes:

Je zet nieuwe campagnes op poten samen met het marketing team, de unieke multi channel benadering zorgt voor een complete omnichannel customer journey, die jij volledig coördineert.

Door de klant centraal te zetten, kijk je naar de noden en de individuele benadering van klanten, vanuit verschillende bronnen bekijk je klantgegevens en gebruik je die voor nieuwe campagnes

Je stuurt deze campagnes aan en zorgt voor een vlekkeloos verloop

Je analyseert op korte termijn de resultaten van de campagne om bij te sturen waar nodig

Het doel van dit alles om proactief bestaande en potentiële klanten te benaderen en zo extra business en leads te genereren. Marketing automation en het opzetten van dit soort campagnes is nieuw voor Toyoya België en Luxemburg: als pionier zet je jouw expertise in om dit verder uit te rollen.

Requirements

Dankzij jouw uitgebreide ervaring (minstens 2 jaar) met Salesforce Marketing Cloud ben jij de persoon die alle expertise mee neemt en verder uitbouwt binnen Toyota. Daarnaast heb je ervaring met het analyseren van CRM en klantengegevens en ben je vlot in het schrijven van SQL. Je begrijpt ook de architectuur van het data landschap en kan aangeven welke data bronnen je nodig hebt. Je werkt accuraat en bent organisatorisch sterk. Je staat nauw in contact met het collega’s van IT, sales en marketing en andere externe partners. Het is dus belangrijk dat je een grote drive en enthousiasme hebt en jouw tanden in deze marketingstrategie wilt zetten.

Offer

Toyota is een TOP werkgever met fijne sfeer en veel kansen! Je komt terecht in een internationaal bedrijf dat veel kansen en ontwikkelingsmogelijkheden biedt aan zijn werknemers. Je zal werken in een flexibel werkrooster met de mogelijkheid om 1 a 2 dagen thuis te werken. Verder krijg je een competitief loonpakket, aangevuld met extralegale voordelen (oa een bedrijfswagen).

Information

Margot Mevesen

Application

+32 (0)478 / 64 61 83 [email protected]

Delen op:
LinkedInTwitter
Tags:
,