Verantwoordelijke werving en selectie – Leuven

Verantwoordelijke werving en selectie – Leuven

Introduction

Dagdagelijks staat de zorgsector in de frontlinie om mensen de allerbeste zorg te geven. Vanuit jouw expertise in wervingen selectie kunnen werken aan een lokaal en warm ziekenhuis, waar de visie ‘Dichtbij beter!’ is, betekent dus de uitgelezen kans voor jou, om ook jouw steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Organization

735 Medewerkers en 121 artsen maken elke dag het verschil door kwalitatieve zorg aan te bieden en hun patiënten van dichtbij bij te staan. Daarnaast staat teamspirit centraal, want een goede samenwerking staat ook garant voor een top zorgaanbod en uiteraard een fijne werksfeer. In dit lokaal ziekenhuis gaan ze dus volledig voor de familiale sfeer met korte communicatielijnen! Redenen genoeg om te verder te lezen! Niet?

Function

Als verantwoordelijke werving & selectie zorg jij ervoor dat het juiste talent aan boord komt (en blijft). Jouw verantwoordelijkheid reikt bijgevolg verder dan enkel het voeren van sollicitatiegesprekken. Dankzij jouw inzet op on- en offline employer branding trek je immers gemotiveerde en geëngageerde medewerkers aan. Voor jouw Frisse ideeën kan je rekenen op het communicatie team om er (digitale) vorm aan te geven. Je zet in op meerdere kanalen: jobbeurzen, het stagebeleid, algemene branding, enzovoort om potentiële kandidaten warm te maken voor een carrière bij het Heilig Hart Ziekenhuis. Daarnaast geef je ook vorm aan de pre-boarding, on-boarding, retentiebeleid en andere in-, door- en uitstroom processen. Kortom je neemt het werving & selectiebeleid onder de loep en werkt aan de verdere optimalisatie ervan. Uiteraard bestaat een groot stuk van je functie ook uit het aanwerven van getalenteerde medewerkers: je schrijft vacatures uit, neemt contact met uitzend- en selectiekantoren, voert de eerste gesprekken en adviseert de zorgteams over hun aanwervingen.

Requirements

  • Het aantrekken en behouden van talent is als een tweede natuur voor jou. Je hebt immers een neus voor de kwaliteiten en het potentieel van mensen en weet dit efficiënt te onderzoeken tijdens het wervingsproces.
  • Naast het operationele werk, reflecteer je ook over het beleidsmatige en weet je processen te optimaliseren in samenwerking met andere afdelingen binnen het ziekenhuis (HR, zorgverantwoordelijken, communicatie, enzovoort)
  • Als persoon ben je een proactieve initiatiefnemer, die een beleid kan evalueren en optimaliseren en een goed evenwicht weet te bewaken tussen korte- en lange termijndoelstellingen. Hoewel je graag en goed autonoom kan werken, ben je een communicatieve teamspeler die in deze warme organisatie past.

Offer

Niet alleen kom je terecht in een sector die écht het verschil maakt. Je krijgt ook de kans om een uitdagende en verantwoordelijke functie vorm te geven, initiatief te nemen en mee te werken aan een mensgericht personeelsbeleid in een tof en warm team. Uiteraard krijg je in ruil voor jouw ervaring en kennis een salarispakket dat aansluit bij de sectorale loon categorieën, aangevuld met heel wat leuke extra’s. Waar wacht je nog op?

Information

Application

Monda Declercq

Delen op:
LinkedInTwitter
Tags:
, ,