Waarom interim-management je cv meteen opwaardeert

interim management cv

Waarom interim-management je cv meteen opwaardeert

Interimopdrachten in management zijn het neusje van de zalm op een cv. Want – zo redeneren recruiters – wie met succes als manager ad interim heeft gewerkt, heeft gegarandeerd het juiste profiel om andere grote uitdagingen tot een goed einde te brengen.

1. Expertise, leiderschap en onafhankelijkheid

Interimopdrachten zijn lang niet voor iedereen weggelegd. Je hebt doorzettingsvermogen, flexibiliteit en veerkracht nodig. Uiteraard moet je als interim-manager ook over de nodige leiderschapsvaardigheden beschikken. Ten slotte kun je pas interim-manager worden als je perfect zelfstandig kunt werken en een uitgebreide kennis van zaken hebt. Je hoort het: van interim-managers wordt veel verwacht. Het hoeft dus niet te verbazen dat je met een of meerdere interimopdrachten op je cv bijzonder gegeerd bent op de arbeidsmarkt.

2. Interim-management, een unieke kans om je horizonten te verbreden

Consultants werken op projectbasis, waardoor ze op een korte tijd ervaring opdoen in verschillende bedrijven en omgevingen. Soms word je voor enkele weken bij een klant ingeschakeld, soms voor een heel jaar. Op die tijd leer je het bedrijf van binnen en van buiten kennen. Het spreekt voor zich dat je noodzakelijkerwijs kennismaakt met tal van nieuwe methodes en technieken om een nog betere manager te zijn.

Bovendien krijgt een interim-manager heel wat boeiende taken op z’n bord, zoals changemanagement en crisisbeheer. Uitdagend, maar dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt om te groeien!

3. Flexibiliteit ten top

Jarenlange ervaring en expertise gaan niet vaak samen met een flexibele werkhouding. Combineer jij de twee toch in een tijdelijke opdracht als consultant of interim-manager? Dan ben je het best mogelijke profiel voor tal van andere jobs. En daarvan is geen beter bewijs dan die interim-opdrachten op je cv!

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Verrijk je CV met één van onze vacatures!

Laat je CV achter via onze website.

Delen op:
LinkedInTwitter