Blog

Kennis is er om te delen

Waarom talent management almaar belangrijker wordt in de HR-wereld

Waarom talent management almaar belangrijker wordt in de HR-wereld
Klinkt ‘talent management’ als het zoveelste buzzword in de wereld van HR? Vergis je niet, want talent management helpt bedrijven wel degelijk om hun personeel beter te begeleiden en intern talent te ontwikkelen. Ontdek hier wat het precies inhoudt.

Talent management, niet zomaar een buzzword

Vóór we talent management kunnen definiëren, moeten we ons afvragen wat ‘talent’ juist is. We zien talent als een potentiële vaardigheid. Ontwikkel je een talent verder, dan wordt het een competentie. Vanuit die visie wil talent management de potentiële kwaliteiten en ambities van medewerkers herkennen en ontwikkelen. Met de nodige input laat de organisatie op die manier heel wat talenten tot bloei komen.

Een leuke bonus, denk je misschien? Allesbehalve. Talent management is cruciaal om een organisatie optimaal te laten draaien. Dit zijn de belangrijkste redenen om aan talent management te doen.

1. Talent is schaars

Talent is schaars. Werk daarom aan een bewuste strategie om talenten te ontdekken en hen aan te trekken, maar ook hen verder te ontwikkelen en te behouden.

2. Jonge krachten willen behandeling op maat

Past een hip woord als ‘talent management’ niet in je klassieke, traditionele bedrijf? Dan is het misschien tijd om je bedrijf een update te geven. De klassieke loopbaan is passé en een hele generatie jonge en hoogopgeleide talenten dient zich aan om aan de slag te gaan – op hún manier. Ze willen flexibiliteit, erkenning en maatwerk.

3. Kosten besparen

Investeren in talent management is … een besparing! Wanneer je de talenten in je onderneming onvoldoende stuurt, lopen ze vanzelf weg, en dat is duur. Door talent intern te ontdekken en te ontwikkelen wordt de onderneming efficiënter en bespaar je flink wat op rekrutering en selectie.

4. Integrale benadering van talent

Een talent manager is niet zomaar een HR-professional. Hij of zij heeft een allesomvattende en strategische visie op talent, met aandacht voor álle medewerkers. Want neen, talent management is er niet alleen voor de topfuncties en de ‘creatieve genieën’!

Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?

Ben jij momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat?

clearXperts helpt je graag verder!

Laten we kennismaken via een persoonlijk gesprek:

Delen op:
LinkedInTwitter
1Reactie
  • Michael Free
    Geplaatst op 11:57h, 27 oktober Beantwoorden

    De ‘klassieke’ loopbaan is verleden en komt niet meer terug. Sorry for that:-) Vandaag zitten leden van de generatie Z (1995-2010) of nog in de zandbak of hebben de studie aangevat. Binnenkort zijn we met 4 generaties aan één bureau. Recruitment en L&D als cruciale onderdelen van talentmanagement staan boeiende tijden te wachten. Ikzelf kijk er helemaal naar uit! Het aantrekken van talenten met het juiste DNA voor je organisatie en hen binden wordt een cruciaal strategisch onderdeel van het beleid. Denk maar niet dat het aanbieden van een enkele opleiding of training voor de Z-ers zal volstaan. Inspireer je hen niet dan zingen ze volmondig in koor ‘boeien’ en zoeken ze hun heil elders. Medewerkers binden aan de organisatie is een langdurig proces. Inspireren daar kan je vandaag al mee beginnen. Dus aan de slag allemaal. Wat heb jij vandaag gedaan om je medeweerkers te inspireren?

Geef een reactie